Εγγραφές

Εγγραφές από την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, καθημερινές 7:00 - 9:00 μ.μ. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία στο 2622 0 21104.

Η Σχολή

ΠολύτεχνοΗ Σχολή Χορού ξεκίνησε την λειτουργία της το 1989, κάτω από την διεύθυνση της Κωνστάντζας Πρίντεζη σε συνεργασία με την δασκάλα της Δάφνη Καούκη - Παπαληγούρα. Το 1990 η σχολή περνά στην ιδιοκτησία της Κωνστάντζας Πρίντεζη. Στην πορεία και στην εξέλιξη της σχολής, σημαντική στιγμή είναι όταν το 1996 αρχίζει να κατασκευάζεται ιδιόκτητο κτίριο στην Αμαλιάδα όπου και μεταφέρεται η σχολή το 1998.

Ο χώρος δίνει πνοή και νέα ώθηση στην σχολή και το 2006 δημιουργείται το "Πολύτεχνο" Ωδείο στο ισόγειο του κτιρίου, με στόχο την μουσική αλλά και μουσικοκινητική εκπαίδευση των σπουδαστών και το άνοιγμα του "Πολύτεχνου" σαν εννιαίο σύνολο σε άλλους χώρους της τέχνης.

Περισσότερα...

Στόχος

Καθημερινός Στόχος και επιδίωξη της σχολής μέσα από τις εκδηλώσεις, είναι οι μαθητές να εκφράζουν προς τα έξω, δηλαδή προς το κοινό, ένα ουσιαστικό δείγμα της προσπάθειας, του κόπου, αυτού που αποκαλούμε Σχολή. Η διαδοχή από την προσχολική ηλικία στην παιδική και κατόπιν στην εφηβική, μέσα από την συνέχεια, την ροή, την εξέλιξη του παιδιού καθώς ωριμάζει μέσα στην ομάδα. Η θέση του σε αυτήν σαν μοναδικότητα στο μαζικά αλλά και με όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα του παιδιού.

Περισσότερα...

Λειτουργία

Στην Σχολή σήμερα λειτουργούν τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής, μπαλέτου, Σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού, Pilates, μέσα από την προσέγγιση της μεθόδου Body Mind Centering (B.M.C.)

Συνεχίζοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων πραγματοποιούνται παραστάσεις που αφορού το σύνολο της Σχολής κάθε δύο χρόνια και ενδιάμεσα γίνονται ανοιχτά μαθήματα. Παράλληλες εκδηλώσεις επίσης που προωθούν την ταυτόχρονη λειγουργία της σχολής χορού και του ωδείου, όπως το "Αφιέρωμα στην Αθηναϊκή Οπερέτα" τον Ιούνιο του 2013.

BMC

Το Body Mind Centering (BMC) είναι μία προσέγγιση σωματοποίησης που επιχειρεί να συνθέσει το σώμα, το πνεύμα και το κέντρο (με την έννοια της ισορροπίας), σε αντίθεση με άλλες τεχνικές που διχοτομούν την φυσική αυτή διαδικασία. Σε πρακτικό επίπεδο, το BMC είναι μία προσέγγιση στην ανάλυση της κίνησης και στην επανεκπαίδευσή της. Με την έννοια του επαναπροσδιορισμού των προτύπων της κίνησης, εστιάζοντας όχι σε ένα στατικό κέντρο, αλλά δημιουργώντας τις συνθήκες μιας αέναης δυναμικής ροής που είναι εν τέλει ο τρόπος που συνδέεται το σύμπαν γύρω μας.

Περισσότερα...

Qi-Gong

Το Πολύτεχνο εγκαινιάζει την νέα ενότητα σχολή Qi-gong με την γιατρό και θεραπεύτρια Ελένη Ψώνη με τη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μμ. στον χώρο εκδηλώσεων της σχολής. Το θέμα της διάλεξης θα είναι: Qi-gong (τσι-κουνγκ) η σχολή της ζωτικής ενέργειας-Βιοσυντονισμός (Bioresonance therapy)-Βελονισμός.

Περισσότερα...

Διαλέξεις

«Πολύτεχνο και Λέσχη Κριτικής Σκέψης» κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8.15-10.15, για νέες Φιλοσοφικές και Αισθητικές περιπλανήσεις.

Μια νέα συνεργασία, του Πολύτεχνο - Σχολή Χορού Ωδείο ξεκινά από την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017. Μια συνεργασία που ενισχύει την αποστολή και το ρόλο της σχολής, σύμφωνα πάντα στόχους έχουμε επιλέξει να υπηρετούμε. Πρόκειται για την "Λέσχη Κριτικής Σκέψης" που συγκροτείται από πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να μοιραστούν και να διαδώσουν γνώση πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, ιστορίας της φιλοσοφίας, της τέχνης και της σύγχρονης επιστήμης.

Περισσότερα...

Πιλάτες

Η μέθοδος pilates είναι ένα σύστημα κίνησης και θεραπευτικής γυμναστικής. Δημιουργήθηκε πριν από ενενήντα χρόνια από τον Joseph Pilates και σήμερα είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο. Εφαρμόζεται σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ιδιωτικά ιατρεία, σε κέντρα υγείας και σε όλα τα ανεξάρτητα studios που εκπαιδεύονται χορευτές.

Περισσότερα...