Σχολές

Τμήμα Προπαιδείας

Το τμήμα είναι για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 4 ετών εως και 6 ετών. Στο τμήμα προπαιδείας δίνεται στο παιδί η ευκαιρία να έρθει σε προσωπική επαφή με τη μουσική, αφήνοντας τον εαυτό του ελεύθερο και δοκιμάζοντας διάφορους τρόπους έκφρασης.

Έτσι με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του παιδιού σε μια ομάδα, αυτό ευαισθητοποιείται και αποκτά υπευθυνότητα και εμπειρίες για τις μετέπειτα μουσικές σπουδές.

Κύριος σκοπός του συστήματος είναι να αποκτήσει ο μαθητής βασικές γνώσεις της μουσικής μέσα από: τραγούδι, κίνηση, λόγο, ρυθμό, ενόργανη μουσική, δρώμενα… έτσι ώστε να μπορέσει να επιλέξει μόνο του το μουσικό όργανο το οποίο τον αντιπροσωπεύει.

Διδάσκει η Δώρα Ξένου.

Σχολή Κλασσικής Κιθάρας

Παραδίδονται μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες (προκαταρκτική, κατωτέρα, μέση, ανωτέρα) και μετά από τις σχετικές εξετάσεις οι μαθητές αποκτούν το πτυχίο ή και το δίπλωμά τους.

Διδάσκουν οι καθηγητές Ζερλεντές Χρήστος, Κακαρούμπας Αλέξανδρος και Πλανήτερος Σωτήρης. Τη γενική εποπτεία του τμήματος έχει ο διευθυντής του Ωδείου Δημήτρης Δημακόπουλος.

Σχολή Πιάνου

Διδάσκουν και εποπτεύουν την σχολή οι καθηγήτριες πιάνου Παναγιωτακοπούλου Ολίνα και Ξένου Δώρα. Παραδίδονται μαθήματα για όλα τα επίπεδα έως και την απόκτηση διπλώματος.

Σχολή Βιολιού

Διδάσκει και εποπτεύει ο καθηγητής Μαυρίδης Νίκος. Παραδίδονται μαθήματα για όλα τα επίπεδα έως και την απόκτηση διπλώματος.

Σχολή Σαξοφώνου

Διδάσκει ο μουσικός Τσακουλογιαννόπουλος Πάνος και την εποπτεία της σχολής έχει ο καθηγητής Μπουρδόπουλος Γιώργος (Διευθυντής του Ωδείου Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών).

Σχολή Φλάουτου

Διδάσκει ο μουσικός Τσακουλογιαννόπουλος Πάνος και την εποπτεία της σχολής έχει η καθηγήτρια Κωνσταντίνα Βαγγελάτου.

Σχολή Μονωδίας

Διδάσκει η καθηγήτρια Παναγιωτακοπούλου Ολίνα και την εποπτεία της σχολής έχει η καθηγήτρια Κριμπά Δέσποινα.

Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής

Μπουζούκι, τζουρά και μπαγλαμά διδάσκει ο Χρήστος Ζερλεντές. Τουμπερλέκι διδάσκει ο Φώτης Αθανασόπουλος.

Μοντέρνο Τμήμα

Σαξόφωνο (σοπράνο, άλτο, τενόρο) διδάσκει ο Πάνος Τσακουλογιαννόπουλος. Ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο διδάσκει ο Αλέξανδρος Κακαρούμπας. Κοντραμπάσο διδάσκει ο Χρήστος Δούνιας. Ντραμς διδάσκει ο Φώτης Αθανασόπουλος.