Διεύθυνση

Η Κωνστάντζα Πρίντεζη γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1967. Από μικρή ηλικία η οικογένεια της εγκαταστάθηκε στην Αμαλιάδα όπου εκεί πήρε τα πρώτα μαθήματα μπαλέτου κάτω από την διδασκαλία της Δάφνης Καούκη - Παπαληγούρα. Στην ηλικία των 17 ετών δίνει εξετάσεις και γίνεται δεκτή στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Ραλλούς Μάννου. Φοιτά δύο χρόνια ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει και σε παραστάσεις του Ελληνικού Χοροδράματος σε όλη την Ελλάδα. Δίνει εξετάσεις στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης όπου και αποφοιτά.

Από το 1987 έως και σήμερα παρακολούθησε σεμινάρια κλασσικού μπαλέτου και barre a terre με την αμερικανίδα δασκάλα Maria Faiy. Μαθήματα χορού με τους Γ. Μέτση, Λεωνίδα ντε Πιάν, Χάρη Μανταφούνη, Σοφία Σπυράτου. Σεμινάρια σύγχρονου χορού, θεατρικού παιχνιδιού και Δραματουργικής ανάλυσης. Σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής του συστήματος C. Orff.

Πήρε μέρος σε αριθμό παραστάσεων με ομάδες σε ανεξάρτητες παραγωγές (Γιάννης Μπαγουρδής κ.α.). Παίρνει μέρος σε εκπαιδευτικούς κύκλους μαθημάτων με δασκάλους την K.J. Holmes, Daria Fain, Tessa Chandler, D.D. Dorrviller από το Columbia Research Foundation. Παρακολουθεί εκπαιδευτικούς κύκλους μαθημάτων Pilates στο κέντρο Corpus Ray στην Αθήνα. Συμμετέχει σε παγκόσμια συμπόσια Pilates στην Αθήνα με δασκάλους τον Rael Isacowitz, την Karen Clippinger κ.α. Παρακολουθεί μαθήματα Chi Kung με τον Γιώργο Παππά στην σχολή του στο Πήλιο για τρεις συνεχόμενους θερινούς κύκλους.

Taichi_photo

 

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί συστηματικά μαθήματα Taiji στην Πανελλήνια ομοσπονδία Shaolin Kung Fu. Συμμετέχει σε σεμινάρια Hatha Yoga. Το 2009 ξεκινά μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στην μέθοδο Body Mind Centering (B.M.C.) της Bonnie Bainbridge Cohen. Αποφοιτά το 2012 και είναι κάτοχος του τίτλου Somatic Movement Educator της Μεθόδου Body Mind Centering που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

Όλα αυτά τα χρόνια ζει και εργάζεται στην Αμαλιάδα. Κέντρο της ζωής της είναι η διδασκαλία και τα δύο της παιδιά Ελευθερία και Μαρία.